sunnuntai 17. marraskuuta 2013

2x kalasalaatti

Arkistojen aarteita: salaattipäivällisiä savusiikaa ja loimulohta hyväksikäyttäen. Ei tullu haukkuja.



Loimulohisalaatti ja tsatsikia

friseetä
vuonankaalia
valkoista balsamicoa
kirsikkatomaatteja
pestoa
avokadoa
punasipulia
loimulohta
mozzarellaa
maustettuja ja paahdettuja pähkinöitä (laitoin Punnarista ostamiani Välimeren maustettuja pähkinöitä)

Tsatsiki:
1/2 kurkku
1 iso valkosipulinkynsi
1-1 1/2 dl venäläistä jogurttia
1 tl hunajaa
1 tl kuivattua minttua
1/2-1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Tee ensin tsatsiki: Raasta kurkku ja kuivaa se, hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ja jätä maustumaan kylmään.
Sekoita puolitettuihin kirsikkatomaatteihin pari lusikallista pestoa, jätä maustumaan. Pilko avokado, suikaloi punasipuli ja revi salaatit. Pirskota hieman valkoista balsamicoa vihreille, kokoa salaatti kaikkia aineita hyväksikäyttäen ja laita maustunutta (tarkasta maku!) tsatsikia kastikkeeksi.  Ja voilá - oli muuten erittäin hyvä annos!







Savusiikasalaatti uppomunalla

pinaattia
rucolaa
kirsikkatomaatteja
avokadoa
kalamataoliiveja
savusiikaa
paahdettuja cashewpähkinöitä
uppomuna
ranskankermaa
sitruunamehua

Annos vaan kokoon! Haastavin osioi lienee uppomunan tekeminen (ja olla polttamatta cashewpähkinöitä pannulla...), mutta tähän ohjeet löytyy esim. täältä, vaikkakaan minä en saanut niitä yhtä siististi tehtyä. Harjoitukset jatkuvat!



Ei kommentteja: